Urban natur

Bynatur gir fantastiske opplevelser. Å få oppleve natur på morgenturen langs Nidelva, nyte utsikten over en blomstereng på Lade, eller å observere fugler i parken i Ila gir oss trivsel. 

Urbaniseringen er i dag større enn det noen gang har vært. Flere mennesker flytter til byer, og byene blir større og tettere. Samtidig trues biologisk mangfold og kontakt til naturen verden over. Vi må starte å tenke annerledes om hva byer er for noe, for å skape et bedre samspill mellom mennesker og natur. Mennesker som bor i byer må ha mulighet å ha daglig kontakt med natur. For å oppnå dette må vi tilrettelegge for natur i urbane områder, og formidle naturkunnskap til beboere.

Urban natur

Naturrelaterte prosjekt i byen

Urban Naturkontakt samarbeider gjerne med andre aktører i prosjekt relatert til å utvikle naturrelaterte prosjekt i byen. Dette kan bl.a. være:

Rådgiving innen tilrettelegging for urbant biologisk mangfold. Jeg kan hjelpe ved prosjekt som har som mål å implementere naturbaserte løsninger.

Utvikling av områder med bynatur for rekreasjon og sosiale og kulturelle møteplasser

Formidling og brukermedvirkning. En av utfordringer ved å utvikle grønne byer er ofte å få beboere med på laget og involvere de i prosjekt. God formidling og brukermedvirkning er derfor viktige i prosessen. Som naturveileder har jeg gode evner både til å formidle men også skape dialog og engasjement.

Ønsker du å samarbeide om et prosjekt? Ta gjerne kontakt!

Er du nysgjerrig på naturveiledning eller workshop? Ta en kikk, kanskje du finner noe som passer deg og din bedrift/organisasjon/avdeling.

Følg Urban Naturkontakt på Instagram eller Twitter for aktuelle saker innen natur, helse og urban natur.Tidligere oppdrag

Nord Universitet

– Keynote speaker om grønn infrastruktur på NordGlobal conference of global change

Urban natur

– Forslag for tilrettelegging av biologisk mangfold på det nye campus