Julegaver som fremmer naturnærvær

_____________________________________

Julegaver hit og julegaver dit, det er en travel tid for de fleste. Ønsker du å gi noe som bidrar til mer kontakt med naturen og som fremmer naturnærvær, får du noen tips her. Jeg har satt sammen en liste på julegaver som passer for store og små som liker å være i naturen. 

4 tips på julegaver som fremmer naturnærvær

Naturforsker-boksen. Fyll en boks med forstørrelsesglass, små glassbeholdere (med hull i lokket) til å fange småkryp med, en håv, instruksjoner for å bygge hjem for forskjellige dyrearter, en eller to små feltbøker, og et notathefte til å skrive og tegne i. 

Plantepresse, og en bok som de tørkede plantene kan limes inn i. En liten bok om de vanligste blomsterartene, fargeblyanter, og en tegnebok for å tegne planter og landskap i. Perfekt for en stor eller liten botaniker. 

Naturdagbok. Kjøp en ekstra fin notatbok, og en vanntett penn. Legg til en kikkert (det finnes også mindre kikkerter tilpasset for barn) og et forstørrelsesglass. Der har du den perfekte julegaven til alle som liker å filosofere og observere i naturen. 

Natur-gavekort. Det kan selvfølgelig være for alt som har med naturen å gjøre. Mitt forslag er å lage et gavekort med natureventyr som dere skal oppleve sammen. Å gi av din tid og oppdage naturen sammen er en av de beste gavene du kan gi. 

Hvis du trenger idéer til bøker til en som liker natur så er forhåpentligvis denne lista til hjelp: Bøker for høstens rolige stunder. Passer selvfølgelig like fint for alle årstider.

Jeg ønsker er alle en gledelig og rolig jul, med masse tid sammen med nære og kjære, og herlige turer i naturen. Husk å nyte litt av alenetid i naturlige omgivelser for å fylle på med ny energi for det nye året. Tenk på at naturen alltid er der for deg. 

God jul og godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *