7 argument for hvorfor tid i naturen er bra for mental helse

___________________________________________

Det er mange grunner til å bruke tid i naturen, og egentlig er det ikke slik at en trenger en grunn til det. Men hvis du likevel lurer på det, eller rent av trenger argument for å få noen annen ut i naturen, kan du prøve noen av følgende:

Kanskje tid i naturen er alt du trenger hvis du er/har:

1. Deprimert/Angst. Hvis du føler deg nede, har en dårlig dag og ser mørkt på ting, kan tid i naturen løfte humøret ditt. Når vår moderne livsstil sliter for hardt på oss, hjelper naturen å gis oss livsglede og gjenskaper den mentale balansen. Evolusjonært sett har naturen alltid vært en viktig del i menneskeligheten. Kanskje det er derfor den vekker noe positivt i oss.

2. Sosial angst. Å spendere tid i naturen hjelper ikke bare å bygge relasjoner, men kan også hjelpe å redusere sosial angst. Det starter med å skape relasjoner til gjenstander, levende organsimer, og til slutt til mennesker.

3. Stresset. All støy som vi blir utsatt for i byen, på jobb, i skole eller på buss/tog kan få hvem som helst å føle stress. Hjernen blir overstimulert og vi klarer ikke å konsentrere oss. Tid i naturen hjelper oss å slappe av, og stimulerer hjernen med rolige inntrykk. Dette vil øke konsentrasjonsevnen og redusere stress.

4. Utbrent. Langvarig stress og multitasking i hverdagen, fører til at hjernen ikke kan ta inn samme mengde av informasjon lenger. Det fører også til at korttidshukommelsen forsvages. Å spendere tid i naturen med rolige aktivteter gir hjernen en pause.

5. Grubler. Hvis du konstant tenker negative tanker eller går rundt og grubler på ting, og du bare ikke kan stanse tankene, er en tur i skogen noe som kan hjelpe. Forskere har nemlig vist at inntrykk fra naturen påvirker den delen av hjernen som er ansvarlig for negativ grubling, og setter et stopp for det.

6. Uinspirert. Å bytte miljø er en vanlig måte for å få ny inspirasjon. Forskning viser at naturen har en unik evne å stimulere direkt oppmerksomhet, men også gir oss mulighet å dagdrømme. Disse i kombinasjon, øker kreativiteten vår.

7. Frakoblet. Mennesker trenger å føle tilhørighet og samhørighet. Dette gjelder ikke bare for relasjoner til andre mennesker. Naturen gir oss også en følelse av å høre til noe, et spesielt sted eller hele den naturlige verden. Dette sies å være viktig for den mentale helsen.

Ut og nyt den fantastiske naturen vi har 🙂

Og du, hvis du ønsker naturopplevelser som en del av en konferanse, fagdag eller med bedriften din, kan du ta kontakt med meg så forteller jeg mer om min naturveiledning og hva du kan få ut av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *