Bøker om natur

På høsten er det kanskje litt vanskelig å ta seg ut når det er kalt og mørkt ute. Her har jeg laget en liste med bøker som jeg håper kan fungere som inspirasjon til å ta med barn eller venner ut i naturen og utforske den.

Bøker for store og små i høstens rolige stunder

Dyrelyder og fuglesang i norsk natur, av Jan Pedersen

Gå ut og bruk hørsel for å oppdage naturen. Du vil bli overrasket over hvor annerledes naturen er når du hører etter.

Filosofi, natur, atmosfære, av Petter Jørgen Omtvedt

Denne boka er for voksne, og filosofen. En interessant bok å diskutere med familie og venner.

Walden, av Henry D. Thoreau

Hva passer vel bedre til en mørk høstkveld med kos i sofaen? En av tidenes beste tekster om naturen. Thoreau er en klassiker å lese hvis du liker fortellinger fra naturen.

Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketro, av Johan Egerkrans

Dette tipset høres kanskje litt rart ut, men naturen er full av fantasifulle fortellinger. Denne boken passer for å vekke fantasien og inspirere til eventyr i skog og fjell. Den er koselig å lese både for store og små, og passer for høylesing. Ta med pledden ut og les for barna i høstsolen!

Klar deg selv i naturen!, av Anne Linn Kumano-Ensby, Andreas Kumano-Ensby

Ville du klart deg selv i naturen? Høstferien gir fine muligheter å praktisere kunnskap om natur med barna og hvordan man drar nytte av ting i naturen. En god måte å redusere redsel for natur hos barn, og voksne.

Den magiske verden, av Rachel Williams

For å inspirere til å oppdage naturens og dyrenes hemmeligheter vil denne boken være til god hjelp. Med en magisk lupe kan barna finne ut om dyr rundt om i verden. Etterpå er det bare å ta på seg støvlene og dra ut for å oppdage dyrenes verden i norsk natur.

Majas Naturpyssel, av Lena Anderson

Til sist vil jeg tipse om denne. Fant den dessverre kun på svensk. Ikke en typisk bok, men en veske som inneholder naturspill, bøker om natur, og en naturdagbok. Alt for morsom lek i naturen.

Håper du fikk inspirasjon til bøker å lese selv eller sammen med barnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *