Vi har nesten uendelig mange muligheter å tilrettelegge for biologisk mangfold i nærheten der vi bor og lever. Enten det er i vår egen hage, på skolegården eller inngangspartiet til bedriften vi jobber i.

En enkel måte å begynne på, er å se hvilke blomster, busker og trær vi kan plante, slik at dyrene trives godt. Det er viktig å plante arter som gir mat og ly til insekter, andre små kryp, små pattedyr og fugler. Start med å tenke over hvilke planter du allerede har.

Er de full med nektar og pollen slik at insektene får den mat de trenger? (Noen blomsterarter er så ødelagt av avl for å få store, fine blomsterblad, at de slett ikke produserer noen pollen lenger)

Er det mest mulig stedegne planter? (dvs. styrker planetene den lokale floraen? Husk å ikke plante fremmede arter!)

Har du busker og trær som egner seg godt til ly på vinteren? Har du planter med varierende blomstertider? Det er viktig at dyrene finner mat gjennom hele året.

Her kan du se hvilke blomster som blomstrer på de forskjellige årstidene. På vinteren blir selvfølgelig ikke mye blomstring, men frø fra busker og gamle trær bidrar til mat og ly.

Det er små tiltak som rekker langt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *