Ofte er det på arbeidsplassen, der prestasjonskrav og annen press er svært vanlig, som stress oppstår. Som de fleste av oss vet, er stress på jobb ikke noe som bidrar til at bedriften blir lønnsom i lengden. Økt sykefravær kan koste mye. 

Mange vitenskapelige studier viser at naturen hjelper å redusere symptomer på stress og å lindre psykiske problemer som er relatert til stress (Alvarsson, J.J. et al. 2010). Det viser seg også at kontakt med naturen gir økt kognitiv kapasitet (Kaplan, S. 1995)

Også Norsk Friluftsliv friluftsliv er enig i dette. Her kan du lese deres rapport «Viden om friluftslivs effekt på sundhet».

Naturen gir oss også mange andre fordeler:

  1. Mindre bekymringer
  2. Økt kreativitet
  3. Inspirasjon
  4. Mestringsfølelse
  5. Lavere blodtrykk
  6. Bedre evne til problemløsning
  7. Bedre gruppedynamikk

 

Bedrifter kan altså enkelt dra fordel av naturens effekt på oss mennesker. Gjør arbeidsplassen attraktiv og hverdagen mindre stressfull ved å tilrettelegge mer tid i naturen for de ansatte. Ikke bare vil det gi mindre sykefravær grunnet stress, men også mer kreative og motiverte ansatte. 

Interessert i tilrettelagt naturveiledning for bedrifter? Les mer her

Referenser:

Alvarsson, J.J.; Wiens, S.; Nilsson, M.E. Stress recovery during exposure to nature sound and environmental noise. Int. J. Environ. Res. Public Health 2010, 7, 1036–1046.
Kaplan, S. The restorative benefits of nature: Toward an integrative framework. J. Environ. Psychol. 1995, 15, 169–182.
Mygind, L., Hartmeyer, R., Kjeldsted, E., Mygind, E. & Bentsen, P. (2018). Viden om friluftslivs effekter på sundhed – resultater fra en systematisk forskningsoversigt. Hentet fra Friluftsrådets hjemmeside: Friluftsraadet.dk/publikationer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *