Vann er ikke bare et flott designelement. Det gir også harmoni, et bedre mikroklima og fremmer biologisk mangfold. Hver dam, uansett hvor liten, tas på kort tid i bruk av en rekke levende vesener. Vannlopper, insekter, frosk – alle bruker de denne biotopen som et habitat.

En dam og bekk er altså viktig for reproduksjon og som matkilde for mange insekter. Eksempel er Øyenstikkere, Døgnfluer, og Vårfluer. Men også amfibier og fugler trives her. 

Det er ikke vanskelig å lage en dam eller bekk. Barn synes som regel at det er en veldig gøy aktivitet. Med riktig kunnskap er vedlikehold ikke noe problem. Det må ikke glemmes at naturen er god til å vedlikeholde habitat ved hjelp av snegler, insektslarver og andre små nedbrytere. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *