Jeg har alltid trodd at alle kan bidra til å gjøre vår innvirkning på planeten litt mer bærekraftig. Og jeg er ikke den eneste som tror på det. I en nylig artikkel, «Noted Environmentalist Shares Ideas On Being A Backyard Conservationist«, foreslår miljøforkjemper Douglas Tallamy at alle med en hage eller bakgård kan bidra til en sunnere planet.

Riktig nog hevder han at blomster og planter hovedsakelig har blitt sett på som dekorasjoner og utifra et mer estetisk perspektiv. Men planter gjør så mye mer enn å se fine ut. De gir oss mat, skygge, vannregulering, jordstabilisering, oksygen og karbonlagring.

Å gjøre plass til planter som tiltrekker pollinerende insekter, som humlebier, sommerfugler og bier, gjør at hagen din blir levende og økologisk bærekraftig. Naturen tar seg av seg selv, så du vil naturligvis ha mye mer tid til å ligge og kjenne på fordelen av å være naturverner mens du leser en god bok. Hvis du ikke vet hva du skal plante kan du få inspirasjon her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *