London har et mål om å plante 9 millioner villblomster for en grønnere by.

I følge treehuger.com har non-profit organisasjonen National Park City startet en kampanje for flere villblomster i London City. Sammen med Seedball viser de hvordan lokalbefolkningen kan bidra til å gjøre London til en grønnere by.

Dette er et av de prosjektene som er så enkle, men gir gode resultater. Ikke bare vil plener med vanlig kjedelig gress bli forvandlet til blomsterenger og bidra til en mer fargerik by, men det bidrar også til å opprettholde urbane bestander av pollinerende insekter. Les mer på prosjektet her. Men hjelper det? Vel, studier har vist at ellers ikke brukte byområder som er erstattet av blomsterenger kan forbedre bevaring av pollinerende insekter. En studie utført av L. Blackmore og D. Goulson (2014) viser at dette er en enkel tilnærming med stor effektivitet. Les mer om det her https://phys.org/news/2014-03-urban-sites-sown-wildflowers-wildlife.html#jCp. En av mange grunner til å begynne å så blomster i hagen din, på balkongen din, utenfor kontorsvinduet, eller kanskje til og med legge igjen noen frøballer her og der i byen din.

Kilder:

Blackmore, L. and Goulson, D. Evaluating the effectiveness of wildflower seed mixes for boosting floral diversity and bumblebee and hoverfly abundance in urban areas. Insect Conservation and Diversity, Online February 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *